Et vols implicar amb la millora del medi ambient i la sostenibilitat?

Fes-te donant ambiental!

Catalunya compta amb unes 240 entitats que treballen per millorar l’estat del medi ambient i la sostenibilitat, duent a terme projectes de diferents tipologies i temàtiques, com per exemple: organització de neteges de fons marí, projectes de millora forestal, seguiment i monitoreig de fauna, iniciatives de custòdia del territori, actuacions d’educació i sensibilització ambiental, etc.

Vols més informació de qui són i què fan? Aquí trobaràs tota la informació.

EL TERCER SECTOR AMBIENTAL

(Dades estimades del 2015)
0 Organitzacions i entitats
0 Voluntaris
0 Persones sòcies
0 Persones remunerades
0 Volum econòmic que mou el TSAcat

PENSA EN COM ET POTS IMPLICAR…

Fent-te voluntari/a o soci/a d′una entitat.

Si et fas voluntari/a puntual o permanent en alguna entitat, pots ajudar de moltes maneres! Participant en les activitats de voluntariat que organitzen o ajudant en tasques de l’organització, com per exemple, donant suport administratiu, fent de fotògraf, dinamitzant les seves xarxes socials…

També pots optar per un vincle més permanent associant-te a l’entitat que triïs.

Pensa en quina podria ser la teva!

Donant suport puntual als projectes que les entitats desenvolupen.

Aquí trobaràs més de 30 projectes de diferents temàtiques i territoris que les entitats ambientals catalanes estan portant a terme i les vies que tens per col·laborar-hi.

Veure els projectes

I no t’oblidis dels avantatges fiscals!

Si fas una aportació econòmica a una associació o fundació sense ànim de lucre tindràs dret a la deducció a la quota de l’IRPF d’un percentatge de la quantitat que has donat. I si ets una persona jurídica, en el teu impost de societats.

COMPTE! No totes les entitats sense afany de lucre destinatàries de donatius i donacions generen dret a una deducció.

SI ÉS UNA…

Entitat acollida al règim fiscal de mecenatge

Et pots desgravar fins a un 75% de la quantitat donada en la teva declaració de la renda i si ets persona jurídica fins a un 40%.

Entitat inscrita en el Registre d’Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat

Del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, si ets una persona física, tens dret a una deducció a la quota de l’IRPF del 15% de les quantitats donades. Aquesta desgravació és compatible amb l’anterior.

Sàpiques que…

Aquest Registre es va crear per decret l’any 2004, per regular i facilitar el procediment a través del qual les entitats ambientals reben informació i participen en l’elaboració dels plans i programes de temàtica ambiental del Departament: llistat d’entitats ambientals inscrites al Registre.

Més informació sobre entitats i avantatges fiscals a la: Guia dels beneficis fiscals per a donacions a entitats ambientals.