Com implicar-se amb les entitats ambientals

Vols fer un pas endavant amb el teu compromís ambiental?

Fes-te donant ambiental!

Catalunya compta amb unes 240 entitats que treballen per millorar l’estat del medi ambient i promoure la sostenibilitat. Duen a terme projectes de diferents tipologies i temàtiques, alguns relacionats amb la restauració d’hàbitats degradats i altres amb l’estudi i divulgació de les amenaces i de les possibles solucions als problemes ambientals. Per fer-los possibles, organitzen activitats com neteges de fons marí, projectes de millora forestal, seguiment i monitoreig de fauna, iniciatives de custòdia del territori, actuacions d’educació i sensibilització ambiental o estudis sobre energia, mobilitat o consum….

Tria el teu projecte, la teva ONG, i contacta amb Donant ambiental escrivint a info@xcn.cat o trucant al 93 886 61 35.

Coneix més bé qui són i què fan les entitats del tercer sector ambiental aquí.

COM IMPLICAR-SE EN EL TERCER SECTOR AMBIENTAL?

Fent-te voluntari/a o soci/a d′una entitat.

Els projectes de conservació d’hàbitats i espècies o la sensibilització sobre les amenaces a les que està sotmesa la natura i les alternatives respectuoses que existeixen, necessiten el teu cop de mà. Fes voluntariat plantant arbres, eliminant espècies invasores, fent seguiments de fauna o ajudant a divulgar. Si ho prefereixes, també pots fer voluntariat ajudant les entitats amb tasques com el suport administratiu, fent fotografies, o dinamitzant les seves xarxes socials…

Al portal www.voluntariatambiental.cat trobaras les crides de les entitats, per a projectes estables o crides puntuals

Pots establir un vincle més estret amb l’entitat, esdevenint-te soci o sòcia.

Pensa en quina podria ser la teva

Donant suport puntual als projectes que les entitats desenvolupen.

Et presentem més de 40 projectes de diferents temàtiques i territoris que les entitats ambientals catalanes estan portant a terme i les vies que tens per col·laborar-hi.

Veure els projectes

I no t’oblidis dels avantatges fiscals!

Si fas una aportació econòmica a una associació o fundació sense ànim de lucre a través de Donant Ambiental tindràs dret a la deducció a la quota de l’IRPF d’un percentatge de la quantitat que has donat. I si ets una persona jurídica, en el teu impost de societats.

SI ÉS UNA…

Entitat acollida al règim fiscal de mecenatge

Et pots desgravar fins a un 75% de la quantitat donada en la teva declaració de la renda i si ets persona jurídica fins a un 40%.

Entitat inscrita en el Registre d’Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat

Del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, si ets una persona física, tens dret a una deducció a la quota de l’IRPF del 15% de les quantitats donades. Aquesta desgravació és compatible amb l’anterior.

Sàpiques que…

Aquest Registre es va crear per decret l’any 2004, per regular i facilitar el procediment a través del qual les entitats ambientals reben informació i participen en l’elaboració dels plans i programes de temàtica ambiental del Departament: llistat d’entitats ambientals inscrites al Registre.

Més informació sobre entitats i avantatges fiscals a la: Guia dels beneficis fiscals per a donacions a entitats ambientals.