Ultra Clean Marathon: la gesta esportiva per la conservació de la natura

Ultra Clean Marathon 2023

La cinquena edició de l’Ultra Clean Marathon es va celebrar dissabte 18 de març a Osona. Més de 200 corredors i corredores hi van participar, enretirant quasi 700 kg de residus de la natura, i aconseguint aportacions econòmiques per donar suport als de projectes de conservació de la natura de l’Adenc, Adeffa, Selvans, Boscos de Muntanya, l’associació Hàbitats, la Sínia, Aurora, Rurbans, el Geven, Osmon, la Fundació Pau Costa i la Fundació Rivus, Custodia Platges Garraf i la Fundació Kilian Jornet, els Naturalistes d’Osona, els Naturalistes de Girona, l’Apnae, Submon, publicats al portal Donant Ambiental. En total s’han recaptat 12.650 €.

La cursa ha comptat amb el patrocini d’Urbaser, la Diputació de Barcelona i Driving Events, i amb la col·laboració de les empreses Salomon, Veritas, Komoot, Suunto, així com el del diari Sport i FGC, el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de VIc.

Els 27 equips estan impulsats o esponsoritzats per empreses com Peusa, Gil Trail, Tradebe, Alier, Acciona, Tarradelles, Nnormal, Merrell, Text La Galera, EMC projects, MCI, i Urbaser,  i per associacions esportives com Set de Córrer o les escoles la Salle que han organitzat rifes i actes benèfics per recollir fons per la donació. Enguany la meitat dels equips ha participat en el circuit llarg, de 61 km, que implicava una donació de 600 € i la participació de 12 persones, i l’altra meitat en el mig circuit, de 36 km, que implicava la participació de 6 persones i una donació de 300 €.

L’Ultra Clean Marathon és una cursa sostenible i solidària que ofereix a corredors i organitzacions la possibilitat d’implicar-se en la conservació de la natura d’una manera divertida, fent esport, i fent equip.

Ja està prevista l’edició 2024! Muntes un equip?