Col·laboració entre Gepec i Epson per la tortuga babaua i la naturalització de les escoles

Cartell Tortuga babaua Gepec amb Epson

Aquest estiu dues tortugues babaues van nidificar a les platges de Tarragona. Per custodiar els nius el Gepec va fer una crida de voluntariat. Més de 400 persones hi van respondre: es van coordinar per protegir en torns els nius, i també per informar les 4000 persones que van visitar les platges en aquells dies.

La funció informativa és un element clau per explicar la importància del fet, i en això el Gepec hi va trobar la col·laboració de l’empresa Epson.

Es van dissenyar lones, i l’empresa, especialista en impressores, es va fer càrrec de la impressió en alta qualitat.

De fet, aquesta no és la primera vegada que hi ha un acord.

Epson ja va participar en el projecte de Gepec i Adenc per la naturalització dels patis escolars #Patisverds que es va dur a terme el 2018.

La iniciativa es troba alineada amb el programa EDU2030 de l’empresa, i van col·laborar, també en aquest cas, amb la impressió del voltant de dos centenars de lones.

El material, dissenyat per l’artista gràfic Napi, es va penjar en diverses escoles de l’àrea de Tarragona i el Vallès, amb la finalitat d’explicar els valors de tenir espais educatius més verds i naturalitzats a famílies i comunitat educativa en general.

En ambdós casos hi ha el compromís de que, d’aquí a uns anys quan les lones estiguin descolorides i deteriorades, es transformin en altres objectes, com bosses, carpetes o estoigs, a través de tallers de reciclatge organitzats per les entitats.