La naturalització de les escoles i la recuperació dels amfibis al municipi de El Prat del Llobregat reben l’impuls de l’empresa d’edificació responsable Omplim.

Vedruna SCH

Omplim s’ha proposat contribuir a la restauració ecològica de tants metres quadrats com metres quadrats construeixi. Actualment estan treballant en el desenvolupament d’una promoció d’habitatges de lloguer assequible per la Cooperativa Obrera de Vivendes a El Prat del Llobregat.

Per això han establert una col·laboració amb les entitats ambientals Societat Catalana d’Herpetologia (SCH) i SEO BirdLife, amb les que duran a terme projectes de millora de l’entorn natural.

Als entorns de l’Espai Natural del Riu Cal Tet del Delta del Llobregat la SCH crearà una bassa temporània i dues vedrunes per potenciar les poblacions d’amfibis. Les accions es faran amb participació ciutadana, amb persones veïnes, voluntàries i les famílies membres de la Cooperativa Obrera de Vivendes, a partir dels quals es vol impulsar un grup estable de voluntariat per al projecte de ciència ciutadana de l’Observatori dels Amfibis del Delta del Llobregat.

L’alumnat dels instituts Baldiri Guilera i Estany de la Ricarda treballaran amb l’entitat SEO/BirdLife pel fomentar la biodiversitat i estimular el canvi d’actituds necessari per minimitzar els efectes del canvi climàtic, i alhora dissenyaran mesures d’adaptació del seu entorn escolar.