Delta Birding FestivaL: el festival que dóna els beneficis a la conservació de la natura

Delta BIrding Festival

“Back to birding” és el lema de l’edició d’enguany d’aquest important festival en el qual tot gira al voltant de les aus.

Com a autèntiques mestres les aus van endinsant als i les “birders” en el coneixement del medi ambient: a partir del gaudi de l’observació, de vegades amb la mirada més artística, d’altres amb la més científica.

El Festival, que es troba en la seva setena edició, reuneix milers de persones, aficionades i especialistes, que podran gaudir de sortides en indrets privilegiats del Delta de l’Ebre, aprendre en les xerrades i trobar materials especialitats en la fira.

Tot gira al voltant de la natura, i així també els beneficis es donen, cada any, a projectes d’investigació i conservació. Gràcies a les anteriors edicions s’han pogut destinar 23.000 € a diferents projectes. Enguany els fons recaptats es donaran al projecte “Birdwatchers dels Daasanach“, tribu keniata especialment implicada en el coneixement i la protecció de les aus de la regió, amb la finalitat que puguin publicar la primera guia de camp d’ocells i altra fauna pels Daasanach, escrita en la seva llengua, i esdevir una eina bàsica per a l’aprenentatge i la col·laboració.

A més a més el Festival convida les persones visitants a portar prismàtics o telèfons mòbils en desús tot i que operatius per donar-los una segona vida útil a mans membres del club ornitològic Ileret dels Daasanach.

El Delta Birding Festival se celebra del 24 al 26 de setembre a Món Natura Delta, al Delta de l’Ebre, impulsat per ORYX, la botiga de l’amant de la natura, i coorganitzat amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i la Fundació Catalunya – la Pedrera (FCLP).