La cursa Protecting Home recapta fons per la conservació de la Costa Brava i els seus boscos

Protecting Home

Córrer, salvar els últims trams de costa verge, i protegir els boscos. Són els tres elements de la Protecting Home, una nova iniciativa solidària pel medi ambient.

La cursa consta de 6 etapes, d’entre 25 i 30 quilòmetres, des de Cantallops, a l’Albera, fins a Palamós, tot travessant el territori on actua SOS Costa Brava i els boscos per protegits des de Selvans. Es tracta d’una cursa en format obert, i les etapes es poden recórrer entre el 17 de setembre i el 13 de desembre, seguides o per separat.

Tot i ser una cursa solidària, manté el caràcter esportiu, i es cronometra cada etapa fent servir tecnologia open trail races, així que les persones participants apareixen en una classificació que es va actualitzant constantment.

Amb l’etiqueta #ProtectingHomeRun es pot seguir a través de les xarxes els corredors en ruta que envien les seves fotos o cròniques.

La inscripció, que inclou l’open trail races, el briefing virtual i el donatiu als projectes de Selvans i SOS Costa Brava, és de 49 €, 39 € si es fa durant el mes de setembre. Es va obrir el 14 de setembre, i des del 18 de setembre ja es pot començar a córrer els trams.

La iniciativa ha estat impulsada des de la Plataforma SOS Costa Brava, l’associació Salvans, i Allan Fortuny,  esportista, ecologista i aventurer,  que declara. “Ser partícip dels projectes de Selvans i SOS Costa Brava és la forma més efectiva que conec d’assolir una protecció a llarg termini dels espais d’alt valor natural i ecològic, sense els quals el nostre desenvolupament i esport no hi tenen cabuda.”

Protecting Home