Celebra els 2 anys de SOS Costa Brava donant suport a la plataforma per la defensa del litoral

sos costa brava

El 4 d’agost SOS Costa Brava celebrava 2 anys. La Plataforma es va constituir a Pals el 4 d’agost de 2018 amb l’adhesió de 18 associacions i entitats de defensa del territori. Avui en són més de 30, d’ entitats ambientals i locals treballant en xarxa, entre les quals l’Associació de Naturalistes de Girona, la Iaeden, Depana, o la Fundació Emys. Han aconseguit fites com la paralització de la urbanització de cala Aiguafreda a Begur, de la Cala Morisca de Tossa de Mar, de Sa Guarda de Cadaqués, o la reducció de més 1000 habitatges un projecte d’urbanització a Pals.

La principal fita, però, és haver aconseguit posar a primera línia del debat públic la problemàtica de superar la capacitat de càrrega del territori, i haver canalitzat el sentiment de la societat que la preservació dels ja escassos trams naturals de costa, els darrers retalls de boscos i pineda a primera línia, té més valor que qualsevol projecte urbanístic.

Però, tal com expliquen en el seu segon aniversari, les amenaces continuen actives fins al moment d’haver aconseguit una autèntica protecció del litoral català, un dels més castigats de tota la península.

Per això, amb motiu del seu 2 aniversari, SOS Costa Brava han anunciat un nou pla d’acció, amb el que augmentarà la pressió als ajuntaments, especialment aquells que han quedat fora del Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí (Palafrugell, Castell-Platja d’Aro i Palamós) o que compten amb Pla Director insuficient, com Begur.

I han llançat una campanya amb la qual conviden a donar-los suport: col·laborant unint-se a un dels grups locals, o amb aportacions econòmiques per sostenir les despeses lligades als tràmits legals i administratius de la defensa del territori. I conviden, també, a bufar les espelmes que celebren aquests 2 anys, i compartir les imatges a les xarxes socials.

A través de la seva pàgina, on estan publicats els comptes de despeses i ingressos, es poden fer aportacions econòmiques puntuals de 10, 20, 50, 75, 100 €, o decidir aportacions periòdiques, a través de PayPal, targeta o transferència, en tots els casos desgravables a la propera declaració de la renda.