Els clients de Bonpreu i Esclat donen 51.624 € per la conservació del mar

Submon Esclat Worlcoo Bonpreu

L’import recaptat anirà destinat a preservar una superfície de 50 ha de posidònia, que permetrà fixar 60 tones de carboni i produir 8.500.000 litres d’oxigen.

La posidònia és una planta que forma un bosc submarí. La seva capacitat de fixar CO₂ la converteix en un agent clau per la regulació del canvi climàtic. Malauradament, és una espècie en regressió i, la desaparició de les praderies de posidònia es pot observar-se al llarg de la costa catalana.

La campanya de donacions, impulsada gràcies a col·laboració de Worlcoo, Bonpreu Esclat i la XCN, ha estat activa durant el mes de juny a través de la fórmula de l’arrodoniment solidari.


En total s’han aconseguit recaptar 51.624 € que es dedicaran a projectes de conservació dels hàbitats de posidònia del Mediterrani duts a terme des de l’entitat Submon.

Es tracta de la segona ocasió en que la cadena de supemercats impulsa una campanya de donacions per una causa ambiental. El juny de 2021 van recaptar 49.969 € que van servir per la preservació de 32 hectàries de boscos madurs amb l’associació Selvans