Els equips participants en la UCM donen 15.800 € a la conservació de la natura

La UCM es consolida com a la cursa més verda de Catalunya, gràcies a la seva doble vessant d’esdeveniment esportiu sostenible i cursa solidària amb la natura.

Més d’1 tona de residus van ser eliminats del medi el passat 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, gràcies a la implicació dels corredors de plogging i del voluntariat ambiental que va actuar a les neteges programades.

Els equips van donar 15.800 € a 14 causes ambientals publicades en aquest portal Donant Ambiental. Les entitats beneficiàries van ser Projecte Boscos de Muntanya, Selvans, Associació Hàbitats, Fundació Rivus, Submon, Posidònia 21, Surfrider, Adenc, Seo Bird Life, Paisatges Vius, Vincles, Osmon, Ecoserveis i Ent.

Des de l’organització es mostren molt satisfets del vincle nascut entre els equips i les entitats. “Hem unit esport i medi ambient i hem creat un ‘Tinder ambiental’ “feia broma Albert Bosch, ambaixador de la iniciativa, que va córrer juntament amb Erika Nuñez l’itinerari complet sense fer relleus.
La XCN ha expressat el desig que aquests aparellaments sorgits amb motiu de l’Ultra Clean Marathon siguin l’inici de boniques relacions amb les entitats ambientals.