Posted on Leave a comment

#JOSÓCDONANTAMBIENTAL AL “SOM EL QUE FEM”

El microprograma de TV3 se centra en totes aquelles accions realitzades per les persones, que són transformadores i ajuden a construir el futur. I ho fa perquè és a través dels fets que la societat avança constantment.

El programa del passat 15 de juliol posa l’atenció en aquelles persones que són donants ambientals, els voluntaris i voluntàries que donen el seu temps realitzant accions pel medi ambient, o les persones o empreses que fan aportacions econòmiques en les entitats ambientals, per contribuir a la millora del medi ambient.

Podeu veure el programa clicant sobre el següent enllaç: http://bit.ly/29HKOBS

Posted on

Ajuda’ns a combatre la pobresa energètica amb Kits d’eficiència! al #GivingTuesday

Fuel Poverty Group es suma al #GivingTuesday, un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones durant un dia l’any, celebrat enguany el 28 de novembre.

Amb la proposta Ajuda’ns a combatre la pobresa energètica amb Kit’s d’eficiència, necessiten arribar a 2.100 euros per distribuir a 60 llars, 60 Kit’s d’eficiència energètica!

Cada Kit de microeficència, valorat en 35 euros, està composat de: dues bombetes de baix consum, viret per sota portes, viret per finestres, regleta amb interruptor, pel·lícula aïllant finestres, temporitzador i termòmetre i higròmetre. Fent un donatiu a aquest projecte permet que 60 famílies puguin instalar el Kit de microeficiència a la seva llar i reduir el consum sense renunciar al confort.

Fuel Poverty Group (FPG) és una xarxa de persones voluntàries que com­baten la pobresa energètica.

La pobresa energètica és una de les diverses manifestacions de la pobresa i es concentra en la població més vulnerable. Qui pateix pobresa energètica, pateix altres privacions.

Qui la pateixen tenen dificultats per accedir al consum d’energia. Això té greus implicacions en la vida de les persones, ja que:

  • no poden encendre la calefacció i mantenir la llar a una temperatura de confort,
  • pateixen impagaments en les factures de la llum i s’agreugen els deutes,
  • es desenvolupen i empitjoren certes problemàtiques de salut o,
  • directament, se’ls tallen els subministraments i es queden sense llum, aigua i/o gas.

A Catalunya, el 23% de la població en risc de pobresa pateix fred a casa a l’hivern. Els kits de microefiència reforcen la nostra lluita!

Disposar d’energia i aigua a la llar és un element bàsic per poder gaudir d’una vida amb uns mínims de confort, salut i salubritat. La majoria donem tant per descomptat l’accés a l’energia i l’aigua que ens costa d’imaginar viure sense. Us imagineu passant fred a casa vostra? Us imagineu sense aigua calenta? Us imagineu sense aigua? Aquesta és la realitat quotidiana de moltes persones que viuen en els nostres pobles i ciutats. Ens ajudes?!

Posted on

Celebra els 2 anys de SOS Costa Brava donant suport a la plataforma per la defensa del litoral

sos costa brava

El 4 d’agost SOS Costa Brava celebrava 2 anys. La Plataforma es va constituir a Pals el 4 d’agost de 2018 amb l’adhesió de 18 associacions i entitats de defensa del territori. Avui en són més de 30, d’ entitats ambientals i locals treballant en xarxa, entre les quals l’Associació de Naturalistes de Girona, la Iaeden, Depana, o la Fundació Emys. Han aconseguit fites com la paralització de la urbanització de cala Aiguafreda a Begur, de la Cala Morisca de Tossa de Mar, de Sa Guarda de Cadaqués, o la reducció de més 1000 habitatges un projecte d’urbanització a Pals.

La principal fita, però, és haver aconseguit posar a primera línia del debat públic la problemàtica de superar la capacitat de càrrega del territori, i haver canalitzat el sentiment de la societat que la preservació dels ja escassos trams naturals de costa, els darrers retalls de boscos i pineda a primera línia, té més valor que qualsevol projecte urbanístic.

Però, tal com expliquen en el seu segon aniversari, les amenaces continuen actives fins al moment d’haver aconseguit una autèntica protecció del litoral català, un dels més castigats de tota la península.

Per això, amb motiu del seu 2 aniversari, SOS Costa Brava han anunciat un nou pla d’acció, amb el que augmentarà la pressió als ajuntaments, especialment aquells que han quedat fora del Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí (Palafrugell, Castell-Platja d’Aro i Palamós) o que compten amb Pla Director insuficient, com Begur.

I han llançat una campanya amb la qual conviden a donar-los suport: col·laborant unint-se a un dels grups locals, o amb aportacions econòmiques per sostenir les despeses lligades als tràmits legals i administratius de la defensa del territori. I conviden, també, a bufar les espelmes que celebren aquests 2 anys, i compartir les imatges a les xarxes socials.

A través de la seva pàgina, on estan publicats els comptes de despeses i ingressos, es poden fer aportacions econòmiques puntuals de 10, 20, 50, 75, 100 €, o decidir aportacions periòdiques, a través de PayPal, targeta o transferència, en tots els casos desgravables a la propera declaració de la renda.

Posted on

El Tercer Sector Ambiental de Catalunya posa en marxa la Campanya ‘Jo sóc donant ambiental’ per animar a col·laborar amb les entitats ambientals

Logotip donant ambiental

L’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (o3sac) posa en marxa la campanya “Jo sóc donant ambiental” amb el suport i col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’incentivar les donacions a les entitats ambientals, així com de donar-les a conèixer i millorar el seu reconeixement social.

Per a aconseguir-ho, posa a l’abast de totes les persones interessades en la defensa i conservació del medi ambient, una quarentena de projectes impulsats per 23 entitats ambientals de Catalunya.

 

La primera edició d’aquesta campanya es va posar en marxa a inicis de 2016, i en aquest moment la rellancem amb una nova web millorada tècnicament, i nous projectes i entitats amb les quals col·laborar. Al llarg de l’any anirem programant accions i establint aliances per a afavorir la difusió de la campanya i aconseguir el major nombre de donacions possible per als projectes i les entitats. L’objectiu és que el web de la campanya ‘Jo sóc donant ambiental’ esdevingui el lloc de referència de les donacions a les entitats ambientals catalanes.

 

Des de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental us convidem a passejar-vos pel web https://donantambiental.cat/wp , conèixer els projectes que estan portant a terme les entitats ambientals i comprovar la gran feina que estant fent per protegir i millorar el medi ambient.

Entra a la web i col·labora amb les entitats ambientals fent una donació!

Catalunya compta amb unes 240 entitats que treballen per millorar l’estat del medi ambient i la sostenibilitat, duent a terme projectes de diferents tipologies i temàtiques. Però per realitzar la seva tasca necessiten la col·laboració de tots. Fes-te donant ambiental!

__________________________________________________________________________________________________

 

 

  • Organitzacions que participen a la campanya “Jo sóc donant ambiental”:

Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, Associació Aurora – Salut mental Territori i Paisatge, Associació Dia de la Terra, Asociación Únete al Planeta, Associació de Naturalistes de Girona, Associació Ecoserveis, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Mediambiental Xatrac, Associació Paisatges Vius, Centre per la Sostenibilitat Territorial, Federació ADF Penedès-Garraf, Fundació Banc de Recursos, Fundació Emys, Fundació Privada Mar, Mare Terra Fundació Mediterrània, Mel Educació Ambiental, Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt, Rezero – Fundació Prevenció de Residus i Consum, SEO/BirdLife, Societat Catalana d’Educació Ambiental.

 

 

Per més informació sobre la campanya:

correu@o3sac.org

https://donantambiental.cat/wp

 

Posted on

El Tercer Sector Ambiental de Catalunya posa en marxa la campanya “Jo sóc donant ambiental” per animar a col·laborar amb les ONG ambientals

La nova campanya de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental es diu “Jo sóc donant ambiental” i està destinada a animar la gent que té ganes de protegir i millorar el medi ambient. Per aconseguir-ho, posa a l’abast de tothom un ampli ventall de formes de participació, en total més de 50 projectes impulsats per 47 entitats ambientals de Catalunya.

Catalunya compta amb unes 220 entitats que treballen per millorar l’estat del medi ambient i la sostenibilitat, duent a terme projectes de diferents tipologies i temàtiques, com per exemple: organització de neteges de fons marí, projectes de millora forestal, seguiment i monitoreig de fauna, iniciatives de custòdia del territori, actuacions d’educació i sensibilització ambiental, i un llarg etcètera.

Amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca de les entitats ambientals i incentivar les donacions, l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa aquesta campanya.

Cal destacar que tot i la crisi econòmica, el nombre de persones donants a entitats ambientals ha augmentat en els darrers anys: de 1.764 donants el 2010 a 2.590 donants el 2014. I l’import donat ha seguit aquesta mateixa tendència, de 147.014,66 € el 2010 a 172.405,64 € l’any 2014.

Des de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental us convidem a passejar-vos pel web www.donantambiental.cat i comprovar la gran feina que les entitats ambientals i els seus voluntaris i voluntàries estant fent per protegir i millorar el medi ambient. Entra i col·labora amb nosaltres!

Organitzacions que participen a la campanya “Jo sóc donant ambiental”: Acció natura (“Fundació Natura”), ADENC, Asociación Únete al Planeta, Associació Animal Latitude, Associació Bigues i Riells Entorn Natural, Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA), Associació de Naturalistes de Girona, Associació Ecoserveis, Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge, Associació Espigoladors, Associació Hàbitats, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Mediambiental Xatrac, Associació Ornitològica Picampall de les Terres de l’Ebre, Associació Pangea – Coordinadora Comunicació per a la Cooperació, Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, Associació Social Andròmines, Associació Terra Franca, Associació TRENCA, Centre Mediambiental l’Arrel, Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre (GETE), ECOSUMA, Escola de Natura de l’Estany de Banyoles, Federació ADF Penedès Garraf, Femarec, SCCL d’iniciativa social, Fundació Banc de Recursos, Fundació d’Ecologia del Foc i Gestió d’Incendis Pau Costa Alcubierre, Fundació Emys, Fundació ENT, Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Fundació Privada Mar, Fundació Privada Sigea, Fundació Projecte Miranda, Fundació Vincles, Grup de Natura Freixe, Institut Català d’Ornitologia, Institut Jane Goodall, La Canonja 3 – Poble, paisatge i sostenibilitat, L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, Nereo, Permacultura Barcelona, Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt, S’Agulla Educació Mediambiental, SEO/BirdLife, Societat Catalana d’Educació Ambiental, Xarxa de Custòdia del Territori.

Posted on

Impliqueu-vos al #GivingTuesday tot donant suport a projectes mediambientals!

Avui és el #GivingTuesday i creiem important informar-vos d’aquesta iniciativa, que busca dedicar un dia a la cooperació i l’altruisme, esdevenint una alternativa a altres dates marcades pel consum compulsiu com el Black Friday.

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el proper dimarts 28 de novembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc. A la web www.givingtuesday.cat hi trobareu totes les iniciatives i projectes de casa nostra amb les quals podeu col·laborar.

Des de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), en col·laboració de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC) estem promovent la campanya “Jo sóc donant ambiental”, que té per objectiu donar a conèixer les entitats ambientals i els seus projectes. D’entre tots els projectes que formen part de la campanya, n’hem seleccionat un parell per participar al #GivingTuesday:

Ajuda a combatre la pobresa energètica amb kits d’eficiència. L’entitat Ecoserveis entreguen aquests kits a aquelles persones que pateixen pobresa energètica. Volen aconseguir 2.100€ amb els quals podran distribuir a 60 cases 60 kits! Ajuda’ls a assolir el repte!

Sigues voluntari ambiental a través de l’Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya (OVAC). L’OVAC és un punt de trobada entre persones voluntàries, entitats ambientals i altres col·lectius que volen treballar en favor del medi ambient. Si tens ganes de ser voluntari ambiental, tria l’activitat que més t’agradi i implica’t-hi! Si ets una entitat que té propostes de voluntariat ambiental, fes-les arribar a l’OVAC per a que les difongui!

Tu també pots ajudar!

Algunes dades

A Catalunya hi ha més de 200 entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen per a la protecció i millora del medi ambient. La seva feina, sovint altruista i moltes vegades invisible, és d’una gran transcendència per a la natura i la sostenibilitat i, en conseqüència, per a tots nosaltres. Però per dur a terme la seva feina necessiten la col·laboració de tots i totes. Per això us recomanem que feu un cop d’ull a la web de la campanya (www.donantambiental.cat) i feu un donatiu als projectes que en formen part.

Posted on

La Campanya “JO SÓC DONANT AMBIENTAL” ajuda a Fuel Poverty Group a combatre la pobresa energètica

La campanya Jo Sóc Donant Ambiental ha donat suport a la la iniciativa de Fuel Poverty Group per aconseguir el repte de distribuir a 60 llars, 60 kit’s d’eficiència energètica!

Fuel Poverty Group és una agrupació de persones voluntàries que combaten la pobresa energètica, formada per Associació Ecoserveis i Fundació ABD.

La campanya de pobresa energètica consistia en aconseguir recaudar donatius voluntaris per un import de 2.100 euros, suficients per aconseguir 60 kits de microeficiència perquè 60 famílies amb pobresa energètica no passessin fred aquest hivern. Els kits constaven de: 2 bombetes de baix consum, viret per sota les portes, viret per les finestres, regleta amb interruptor, pel·lícula aïllant de les finestres, temporitzador i termòmetre higròmetre. I les donacions efectuades tenien una recompensa com a agraïment per haver-hi col·laborat segons la donació efectuada.

Des de la Campanya “Jo Sóc Donant Ambiental” se’ls va proposar la presentació del projecte a la campanya #GivingTuesday, un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones durant un dia l’any, celebrat enguany el 28 de novembre de 2017.

La campanya “Jo Sóc Donant Ambiental” es va iniciar l’any 2015 des de l’O3sac, amb el suport i col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’incentivar les donacions a les entitats ambientals, així com de donar-les a conèixer i millorar el seu reconeixement social.

A Catalunya hi ha més de 200 entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen per a la protecció i millora del medi ambient. La seva feina, sovint altruista i moltes vegades invisible, és d’una gran transcendència per a la natura i la sostenibilitat i, en conseqüència, per a tots nosaltres. Però per dur a terme la seva feina necessiten la col·laboració de tots i totes.

Després d’aquesta bona experiència, confiem que col·laborant en aquesta línia, serà possible aconseguir reptes tant o més ambiciosos!

 

Per més informació sobre el projecte, us deixem aquest vídeo explicatiu.

Posted on Leave a comment

LA CAMPANYA #JOSÓCDONANTAMBIENTAL A RÀDIO SANT CUGAT, RAC1 I RAC105

Ràdio Sant Cugat, RAC1 i RAC 105 han emès els darrers dies una falca sobre la campanya #JoSócDonantAmbiental. Des de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya volem agrair la col·laboració amb aquestes tres emissores. Podeu veure escoltar la falca clicant sobre el següent enllaç: Vols fer-te donant ambiental?

 

Posted on

La campanya #JoSócDonantAmbiental a TV3

El Telenotícies cap de setmana de TV3 va emetre el dia 26 de març, un reportatge sobre els donants i voluntaris ambientals i la campanya #JoSócDonantAmbiental organitzada per l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Podeu veure el reportatge clicant sobre el següent enllaç: Vols fer-te donant ambiental?

Posted on

La cursa Protecting Home recapta fons per la conservació de la Costa Brava i els seus boscos

Protecting Home

Córrer, salvar els últims trams de costa verge, i protegir els boscos. Són els tres elements de la Protecting Home, una nova iniciativa solidària pel medi ambient.

La cursa consta de 6 etapes, d’entre 25 i 30 quilòmetres, des de Cantallops, a l’Albera, fins a Palamós, tot travessant el territori on actua SOS Costa Brava i els boscos per protegits des de Selvans. Es tracta d’una cursa en format obert, i les etapes es poden recórrer entre el 17 de setembre i el 13 de desembre, seguides o per separat.

Tot i ser una cursa solidària, manté el caràcter esportiu, i es cronometra cada etapa fent servir tecnologia open trail races, així que les persones participants apareixen en una classificació que es va actualitzant constantment.

Amb l’etiqueta #ProtectingHomeRun es pot seguir a través de les xarxes els corredors en ruta que envien les seves fotos o cròniques.

La inscripció, que inclou l’open trail races, el briefing virtual i el donatiu als projectes de Selvans i SOS Costa Brava, és de 49 €, 39 € si es fa durant el mes de setembre. Es va obrir el 14 de setembre, i des del 18 de setembre ja es pot començar a córrer els trams.

La iniciativa ha estat impulsada des de la Plataforma SOS Costa Brava, l’associació Salvans, i Allan Fortuny,  esportista, ecologista i aventurer,  que declara. “Ser partícip dels projectes de Selvans i SOS Costa Brava és la forma més efectiva que conec d’assolir una protecció a llarg termini dels espais d’alt valor natural i ecològic, sense els quals el nostre desenvolupament i esport no hi tenen cabuda.”

Protecting Home
Posted on

Les entitats ambientals, afectades per la crisi de la Covid-19

Covid Planeta

La crisi sanitària ens ha permès constatar la interrelació de la societat humana amb la natura, en tots els aspectes. Certament, s’han posat en evidència els impactes ambientals de l’activitat humana sobre els hàbitats i ecosistemes, partint del mateix origen de la pandèmia. D’una banda, el confinament ha permès arribar als nivells de contaminació a l’aire i d’emissions de gasos d’efecte hivernacle més baixos des de fa dècades. Moltes espècies han recuperat els espais naturals dels quals la nostra espècie, normalment, les expulsa.

D’altra banda, les entitats adverteixen que malauradament ha augmentat el consum de plàstics, i que també, aprofitant la poca freqüentació dels espais, s’han dut a terme accions agressives al territori.

Les entitats ambientals, igual que altres sectors, han patit la crisi econòmica sobre la seva dèbil economia, de per sí feble. Així, el sector estima pèrdues de més d’1 milió d’euros, arran de l’anul·lació de totes les activitats relacionades amb l’educació ambiental. Nombroses entitats han hagut de fer un ERTE amb els seus equips tècnics.

El tercer sector ambiental juga un paper decisiu en la construcció d’una societat més sostenible: és un espai de participació ciutadana i un actor significatiu en la defensa del bé comú.

Ara, més que mai, les entitas ambientals necessiten el teu suport. Com a voluntari/a, com a soci/a, o com a donant.

Posted on

Propostes per a un Nadal solidari amb la natura

Oli Salvatge de Trenca

El Nadal és un bon moment per donar suport a la tasca de les entitats ambientals. Algunes organitzacions elaboren productes com cerveses artesanes, melmelades i oli ecològic, amb les que aconsegueixen finançament per als projectes de conservació. Les boniques samarretes o els tapaboques, també són idees per regals que ajuden a les entitats.


També us suggerim regalar la quota de soci/a , o bé fer una donació solidària amb motiu de les festes nadalenques.
Podeu consultar les propostes en aquesta pàgina.

Posted on

Submon llança una campanya de micromecenatge per aconseguir 10.000 € per la conservació del dofí mular a les aigües del Cap de Creus

Verkami Submon portada-dofins-1024x577

Des de fa 3 anys l’entitat Submon porta endavant el projecte Dofins de Tramuntana que té per objectiu estudiar els dofins mulars (Tursiops truncatus), espècie emblemàtica de la costa catalana, i, tot i això, encara poc estudiada. Durant l’estiu es centralitzen les campanyes a mar, però arran de l’emergència sanitària d’enguany, ha estat impossible aconseguir tots el fons necessaris per dur-les a terme. Per això l’entitat fa una crida a la participació ciutadana per a que totes les persones i organitzacions interessades en la conservació dels dofins hi puguin fer la seva aportació i donar continuïtat al projecte, al mes de setembre.

L’estudi per a la conservació es fa al llarg del Canyó de Creus, a la zona del Cap de Creus, que, juntament amb l’àrea de la Ligúria, és una de les zones més productives del mediterrani occidental i amb major biodiversitat en les seves aigües i fons marins, tal com indiquen diversos estudis científics realitzats en la zona. Està inclòs en l’espai de la xarxa Natura 2000 LIC ESZZ16001 del Sistema de canyons submarins occidentals del Golf de Lleó.

El projecte Dofins de Tramuntana té l’objectiu d’impulsar el desenvolupament territorial basat en la conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics de la zona del Cap de Creus. Per això Submon treballa amb tots els sectors rellevants que coexisteixen amb els dofins: pescadors, confraries, peixateries i sector turístic. Perquè per a preservar el patrimoni natural del mar de Cap de Creus, cal aconseguir que tots els actors es sumin al projecte.

Ara, amb aquesta crida, cada persona que ho desitgi hi pot participar: les aportacions econòmiques permeten fer sortides de recerca a mar per estudiar els cetacis: per poder fer 6 sortides, calen 10.000 €, per fer 8 sortides calen 15.000 €, i amb 20.000 € es podria allargar la campanya amb 12 sortides.

Com a recompensa per a les donacions superiors a 200 € l’entitat proposa conviure amb l’equip durant una de les jornades de recerca. Es pot contribuir al projecte apadrinant un dofí o aconseguir una samarreta sobre els cetacis amb donacions de 20 € i 30 €.

Totes les donacions es poden realitzar a través de la plataforma Verkami, abans del 27 de juliol.


Dofins de Tramuntana Submon
Dofins de Tramuntana Submon
Posted on

Ultra Clean Marathon 2020 recapta fons per Donant Ambiental

Donant Ambiental UCM

És la iniciativa esportiva solidària més important que es dedica al medi ambient.

Ultra Clean Marathon és una marató de plogging, on els corredors i corredores retiren residus abandonats a la natura. En paral·lel, la cursa vol posar de manifest els valors naturals dels espais que travessa, així com les amenaces que els aguaitem. I ho fa amb la col·laboració d’entitats ambientals que organitzen accions educatives i jornades de voluntariat al llarg del recorregut, que va des de Terrassa, travessa el Parc Natural de Collserola, la Vall del Besòs fins a la seva desembocadura, i el litoral de Barcelona.

Enguany els equips correran de forma solidària per a una causa, és a dir, per a una les entitat del Donant Ambiental, a la que donaran l’import total de la inscripció.

Per a més informació sobre l’Ultra Clean Marathon 2020, consulteu la pàgina de l’esdeveniment.

Posted on Leave a comment

XERRADA SOLIDÀRIA AMB L’ALBERT BOSCH PER LA SETMANA DE LA NATURA

Divendres 3 de juny, dins del marc de la Setmana de la Natura, iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), es va organitzar la Xerrada solidària “Tots som natura: de la consciència al compromís” amb l’Albert Bosch. Durant la xerrada els assistents podien fer un donatiu per a la campanya #JoSócDonantAmbiental.

Un cop finalitzada la xerrada, es va escollir un projecte on entregar els donatius rebuts per votació popular. El president Xavier Martí de l’Associació Hàbitats va recollir el premi per al Projecte Rius.