La Fundació Privada Girbau atorga el Premi “Natura i Societat” al Grup de Naturalistes d’Osona

Rapnocat_3

El projecte seleccionat com a guanyador crearà la primera reserva mundial dedicada a la protecció, divulgació i estudi dels rapinyaires nocturns a Catalunya. Es preveu una actuació a la Plana de Vic, en una superfície de 1500 ha que inclou diferents municipis. Inclourà mesures de protecció, conservació i millora dels hàbitats oberts, així com actuacions de prevenció d’ofegament de rapinyaires i s’instal·laran diverses infraestructures per facilitar la seva nidificació. La iniciativa buscarà la implicació ciutadana i per això també es duran a terme accions amb la ciutadania, les escoles, agricultors i administracions.

Durant l’acte d’entrega, en el que va haver-hi un premi accèssit valorat a l’Arboretum del Col·lectiu Eixarcolant i un reconeixement al Projecte Bicibus de l’Associació Canvis en Cadena, ambdós amb dotacions de 6000 €, la Fundació GIrbau va declarar “Desitgem que la Reserva de Rapinyaires Nocturns a Osona sigui una realitat, perquè a més de preservar la continuïtat d’aquestes espècies, posa en valor un model de territori.”

El Premi Natura i Societat és una iniciativa de la Fundació Privada Girbau creat fa 3 anys per donar suport a les entitats ambientals i als projectes de conservació .

Més informació a www.xcn.cat