Submon llança una campanya de micromecenatge per aconseguir 10.000 € per la conservació del dofí mular a les aigües del Cap de Creus

Verkami Submon portada-dofins-1024x577

Des de fa 3 anys l’entitat Submon porta endavant el projecte Dofins de Tramuntana que té per objectiu estudiar els dofins mulars (Tursiops truncatus), espècie emblemàtica de la costa catalana, i, tot i això, encara poc estudiada. Durant l’estiu es centralitzen les campanyes a mar, però arran de l’emergència sanitària d’enguany, ha estat impossible aconseguir tots el fons necessaris per dur-les a terme. Per això l’entitat fa una crida a la participació ciutadana per a que totes les persones i organitzacions interessades en la conservació dels dofins hi puguin fer la seva aportació i donar continuïtat al projecte, al mes de setembre.

L’estudi per a la conservació es fa al llarg del Canyó de Creus, a la zona del Cap de Creus, que, juntament amb l’àrea de la Ligúria, és una de les zones més productives del mediterrani occidental i amb major biodiversitat en les seves aigües i fons marins, tal com indiquen diversos estudis científics realitzats en la zona. Està inclòs en l’espai de la xarxa Natura 2000 LIC ESZZ16001 del Sistema de canyons submarins occidentals del Golf de Lleó.

El projecte Dofins de Tramuntana té l’objectiu d’impulsar el desenvolupament territorial basat en la conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics de la zona del Cap de Creus. Per això Submon treballa amb tots els sectors rellevants que coexisteixen amb els dofins: pescadors, confraries, peixateries i sector turístic. Perquè per a preservar el patrimoni natural del mar de Cap de Creus, cal aconseguir que tots els actors es sumin al projecte.

Ara, amb aquesta crida, cada persona que ho desitgi hi pot participar: les aportacions econòmiques permeten fer sortides de recerca a mar per estudiar els cetacis: per poder fer 6 sortides, calen 10.000 €, per fer 8 sortides calen 15.000 €, i amb 20.000 € es podria allargar la campanya amb 12 sortides.

Com a recompensa per a les donacions superiors a 200 € l’entitat proposa conviure amb l’equip durant una de les jornades de recerca. Es pot contribuir al projecte apadrinant un dofí o aconseguir una samarreta sobre els cetacis amb donacions de 20 € i 30 €.

Totes les donacions es poden realitzar a través de la plataforma Verkami, abans del 27 de juliol.


Dofins de Tramuntana Submon
Dofins de Tramuntana Submon