Impliqueu-vos al #GivingTuesday tot donant suport a projectes mediambientals!

Avui és el #GivingTuesday i creiem important informar-vos d’aquesta iniciativa, que busca dedicar un dia a la cooperació i l’altruisme, esdevenint una alternativa a altres dates marcades pel consum compulsiu com el Black Friday.

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el proper dimarts 28 de novembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc. A la web www.givingtuesday.cat hi trobareu totes les iniciatives i projectes de casa nostra amb les quals podeu col·laborar.

Des de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), en col·laboració de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC) estem promovent la campanya “Jo sóc donant ambiental”, que té per objectiu donar a conèixer les entitats ambientals i els seus projectes. D’entre tots els projectes que formen part de la campanya, n’hem seleccionat un parell per participar al #GivingTuesday:

Ajuda a combatre la pobresa energètica amb kits d’eficiència. L’entitat Ecoserveis entreguen aquests kits a aquelles persones que pateixen pobresa energètica. Volen aconseguir 2.100€ amb els quals podran distribuir a 60 cases 60 kits! Ajuda’ls a assolir el repte!

Sigues voluntari ambiental a través de l’Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya (OVAC). L’OVAC és un punt de trobada entre persones voluntàries, entitats ambientals i altres col·lectius que volen treballar en favor del medi ambient. Si tens ganes de ser voluntari ambiental, tria l’activitat que més t’agradi i implica’t-hi! Si ets una entitat que té propostes de voluntariat ambiental, fes-les arribar a l’OVAC per a que les difongui!

Tu també pots ajudar!

Algunes dades

A Catalunya hi ha més de 200 entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen per a la protecció i millora del medi ambient. La seva feina, sovint altruista i moltes vegades invisible, és d’una gran transcendència per a la natura i la sostenibilitat i, en conseqüència, per a tots nosaltres. Però per dur a terme la seva feina necessiten la col·laboració de tots i totes. Per això us recomanem que feu un cop d’ull a la web de la campanya (www.donantambiental.cat) i feu un donatiu als projectes que en formen part.