La crisi sanitària ens ha permès constatar la interrelació de la societat humana amb la natura, en tots els aspectes. Certament, s’han posat en evidència els impactes ambientals de l’activitat humana sobre els hàbitats i ecosistemes, partint del mateix origen de la pandèmia. D’una banda, el confinament ha permès arribar als nivells de contaminació a l’aire i d’emissions de gasos d’efecte hivernacle més baixos des de fa dècades. Moltes espècies han recuperat els espais naturals dels quals la nostra espècie, normalment, les expulsa.
D’altra banda, les entitats adverteixen que malauradament ha augmentat el consum de plàstics, i que també, aprofitant la poca freqüentació dels espais, s’han dut a terme accions agressives al territori.
Les entitats ambientals, igual que altres sectors, han patit la crisi econòmica sobre la seva dèbil economia, de per sí feble. Així, el sector estima pèrdues de més d’1 milió d’euros, arran de l’anul·lació de totes les activitats relacionades amb l’educació ambiental. Nombroses entitats han hagut de fer un ERTE amb els seus equips tècnics.
El tercer sector ambiental juga un paper decisiu en la construcció d’una societat més sostenible: és un espai de participació ciutadana i un actor significatiu en la defensa del bé comú.
Ara, més que mai, les entitas ambientals necessiten el teu suport. Com a voluntari/a, com a soci/a, o com a donant.