No nature no future: com l’empresa esportiva Klassmark contribueix a la conservació de la natura

Klassmark donació ambiental

El vincle entre natura i esport és ben present a l’empresa organitzadora d’esdeveniments esportius Klassmark. Per això s’han proposat transformar cada cursa en una oportunitat per enllaçar esport i natura d’una manera socialment responsable.

Conscients dels impactes que poden generar, dissenyen els esdeveniments seguint les indicacions de l’esport sostenible amb la intenció de minimitzar-los.

Amb el programa #NoNatureNoFuture defineixen algunes propostes pròpies amb les que intenten impactar en positiu sobre la natura. N’és un exemple la donació d’ 1 € per participant a una entitat o grup ecologista local.

Apliquen aquesta taxa ambiental al preu de totes les inscripcions per contribuir a una acció ambiental dedicada a la preservació i millorar la zona on duen a terme l’activitat esportiva.

També complements els esdeveniments esportius amb la recollida de residus abandonats i la cura d’antics camins històrics, tan per la seva memòria com per evitar-ne l’apertura de nous.

La proposta se suma a les de prioritzar els productors locals i de proximitat a l’hora d’abastir els avituallaments, l’eliminació del plàstic d’un sol ús i la minimització de totes les senyalitzacions, eliminant completament les de plàstic.