Ajuda’ns a combatre la pobresa energètica amb Kits d’eficiència! al #GivingTuesday

Fuel Poverty Group es suma al #GivingTuesday, un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones durant un dia l’any, celebrat enguany el 28 de novembre.

Amb la proposta Ajuda’ns a combatre la pobresa energètica amb Kit’s d’eficiència, necessiten arribar a 2.100 euros per distribuir a 60 llars, 60 Kit’s d’eficiència energètica!

Cada Kit de microeficència, valorat en 35 euros, està composat de: dues bombetes de baix consum, viret per sota portes, viret per finestres, regleta amb interruptor, pel·lícula aïllant finestres, temporitzador i termòmetre i higròmetre. Fent un donatiu a aquest projecte permet que 60 famílies puguin instalar el Kit de microeficiència a la seva llar i reduir el consum sense renunciar al confort.

Fuel Poverty Group (FPG) és una xarxa de persones voluntàries que com­baten la pobresa energètica.

La pobresa energètica és una de les diverses manifestacions de la pobresa i es concentra en la població més vulnerable. Qui pateix pobresa energètica, pateix altres privacions.

Qui la pateixen tenen dificultats per accedir al consum d’energia. Això té greus implicacions en la vida de les persones, ja que:

  • no poden encendre la calefacció i mantenir la llar a una temperatura de confort,
  • pateixen impagaments en les factures de la llum i s’agreugen els deutes,
  • es desenvolupen i empitjoren certes problemàtiques de salut o,
  • directament, se’ls tallen els subministraments i es queden sense llum, aigua i/o gas.

A Catalunya, el 23% de la població en risc de pobresa pateix fred a casa a l’hivern. Els kits de microefiència reforcen la nostra lluita!

Disposar d’energia i aigua a la llar és un element bàsic per poder gaudir d’una vida amb uns mínims de confort, salut i salubritat. La majoria donem tant per descomptat l’accés a l’energia i l’aigua que ens costa d’imaginar viure sense. Us imagineu passant fred a casa vostra? Us imagineu sense aigua calenta? Us imagineu sense aigua? Aquesta és la realitat quotidiana de moltes persones que viuen en els nostres pobles i ciutats. Ens ajudes?!