“Cèntim a cèntim, prevenim els incendis”, la campanya dels restaurants Viena per captar fons per la conservació de la natura.

L’arrodoniment solidari crea un vincle entre una empresa, la seva clientela, i una organització sense afany de lucre. Així, durant tot l’any 2023, la cadena catalana de restaurants informals Viena ofereix als seus comensals la possibilitat de vincular-se amb la conservació de la natura, fent el seu arrodoniment solidari sota el lema “Cèntim a cèntim, prevenim els incendis“.

Al final de l’any la recaptació obtinguda serà donada a la Xarxa per a la Conservació de la Natura, que dedicarà l’import a projectes de les entitats sòcies que estan treballant en espais en custòdia per la prevenció dels incendis, en concret, a través de la pastura de ramats d’ovelles, cabres, rucs i cavalls en boscos. Es tracta d’iniciatives de gestió forestal sostenible que contribueixi a la conservació de la biodiversitat contemporàniament la prevenció d’incendis.

Les entitats actuen en àrees territorials diverses, en sectors classificats com a zones amb un risc alt o molt alt de perill d’incendis (segons el mapa de protecció civil de la Generalitat de Catalunya).

En concret, la recaptació aconseguida gràcies a les donacions de la clientela dels restaurants Viena es destinarà a protegir

  • 1000 hectàrees a Garraf, gràcies a la pastura de cavalls amb la Fundació Miranda
  • 130 hectàrees a l’Alt Camp gràcies a la pastura amb ovelles ripolleses i cabres blanques de Rasquera amb l’Associació Molí del Fort
  • 150 hectàrees a Les Garrigues, gràcies a la pastura amb rucs africans i cabra del Montsec amb l’Associació Trenca
  • 75 hectàrees al Priorat, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre gràcies a la pastura amb cabres i ovelles amb la Fundació Pau Costa.
  • 33 hectàrees a la Ribera d’Ebre gràcies a la pastura d’ovelles de raça paloma i cabres raça murciana amb l’Associació L’Aube

L’arrodoniment solidari representa una feina en equip entre empresa, clients i entitats, que impactarà positivament en les associacions ambientals sense afany de lucre, en els propietaris de les finques compromeses amb la conservació, en la ciutadania que en gaudirà dels serveis que ens ofereix la natura (aigua, aire, boscos, biodiversitat, etc.), i, sobretot la salut dels ecosistemes, dels que en depenem els humans i totes les altres espècies.